Knives and Tools heeft mij kort geleden gevraagd om de Eden verrekijker (10×42 ) te testen, die zij in de verkoop hebben. Testen is voor mij iets nieuws. Tijdens het fotograferen gebruik ik zelden een verrekijker. Mijn motto is als ik het met mijn 500mm kan zien kan ik het ook fotograferen ;-). Toch heb ik een verrekijker van mijn vriendin in de auto liggen een Stern 8 x 42 van de Vogelbescherming, gekocht in 2010 . Deze kijker gebruik ik meestal als ik lekker met de hond aan het wandelen ben en tijdens mijn vakanties.

Dus toch een vergelijking. Nu kan ik hele technische termen gebruiken maar ik ben iemand van het voelen en zien. Als ik het verschil tussen deze twee kijkers bekijkt is de Eden kijker iets zwaarder, ligt wat lekkerder in de hand. Het beeld van de Eden verrekijker is ,met name bij donker weer scherper en helderder dan de kijker van de Vogelbescherming. Tijdens de laatste keren dat ik ben gaan fotograferen heb ik beide kijkers mee genomen, en ik merk toch een groot verschil in beeld. Ik vind het een erg fijne kijker en heb gemerkt dat het toch wel een voordeel heeft om een verrekijker mee te nemen tijdens het fotograferen. Je kunt het gedrag van vogels beter studeren mochten ze toch te ver zitten om te fotograferen Hier kan deze kijker van Eden goed van pas komen.

Voor een update van een nieuwe verrekijker en je hebt er iets meer geld voor over. Is het zeer de moeite waard.

Enige nadeel en best vervelend, de bescherming van het glaswerk (de voordopjes) die vallen er zo nu en dan af, ik moet nog kijken naar een mogelijkheid om deze beter vast aan de kijker te maken (als iemand tips heeft hoor ik het graag). Dit wil ik de producent van de Eden kijker dan ook graag mee geven om hier aan te werken.

De foto is een steenarend gefotografeerd uit een schuilhut, het mes lag in de sneeuw dat tijdens de dooi die was ingeslagen weer naar boven kwam. De arend wist er wel raad mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.